Reparatiebevoegd voor de meeste merken.
Voor iedereen in de Achterhoek
Eigen gecertificeerde monteurs
20+ ervaren monteurs
Eigen service center
Reparatie valt vaak onder garantie
Reparatie aan huis bij grote apparaten
13 september door Bob

De perfecte dosering voor een schone was

Leestijd: 5 min

vergelijking-automatische-wasmiddeldosering-wasmachines.jpg#asset:402

Vergeet jij ook wel eens wasmiddel in de wasmachine te doen of ben jij gewoon opzoek naar het optimale wasresultaat en veel gemak? Dan is een wasmachine met een automatisch doseersysteem de oplossing voor jou!


Wat is een automatisch doseersysteem?

De wasmachine doseert zelf de exacte juiste hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter. De wasmachines met een automatisch doseersysteem wegen de hoeveelheid was in de trommel en scannen hoe vuil de was is. Door deze twee functies kan de wasmachine vast stellen hoeveel wasmiddel nodig is om alles goed schoon te krijgen. Doordat de wasmachine elke wasbeurt doseert hoeveel wasmiddel en wasverzachter er gebruikt moet worden bespaar je op wasmiddel en waterverbruik.


Miele met Twindos

Het TwinDos-systeem wordt gekenmerkt door het speciaal ontwikkelde 2 fase wasmiddel.  UltraPhase 1 bevat een samenstelling voor wit én gekleurde was en UltraPhase 2-wasmiddel heeft een samenstelling die alleen bij de witte was wordt gebruikt. Bij Twindos is het ook mogelijk om vloeibaar wasmiddel of wasverzachter van andere merken te gebruiken.


Bosch en Siemens met i-DOS

Het i-DOS systeem van Bosch en Siemens weegt en scant de was en komt zo tot een automatische dosering van het wasmiddel en de wasverzachter. De automatische doseertanks zitten hierbij op dezelfde plek als de standaard doseerbak. Naast deze automatische doseertanks is er nog steeds de mogelijkheid om door middel van de normale doseerbak handmatig de wasmiddel toe te voegen.


Samsung met Auto Optimal Wash

Bij de Auto Optimal Wash van Samsung zit het reservoir voor het wasmiddel aan de voorkant van de trommel in de deuropening. In dit reservoir kan je het wasmiddel en wasverzachter doen. Je moet de hardheid van het water instellen en de hoeveelheid wasmiddel. Bij een aantal van de automatisch doserende wasmachines van Samsung zit geen wasmiddellade. Dit is op te lossen door er los wasmiddel met behulp van een doseerbol in de trommel toe te voegen. 


Geïnteresseerd in een wasmachine die een automatisch doseringssysteem bevat? Neem eens een kijkje op onze webshop of kom langs bij een van onze winkels in de Achterhoek waar onze verkoopadviseurs al jou vragen kunnen beantwoorden!

Voordeel Blok Twin Dos

Miele Wkl130 Wps Tdos Wasmachine

Miele wasmachine met TwinDos

Miele Wkl130 Wps Tdos Wasmachine

Ga naar de webshop
Bosch Wat28690 Nl Wasmachine

Bosch wasmachine met i-Dos

Bosch Wat28690NL Wasmachine

Ga naar de webshop
Siemens Wm14 T690 Nl Wasmachine

Siemens wasmachine met i-Dos

Siemens Wm14 T690NL Wasmachine

Ga naar de webshop