Reparatiebevoegd voor de meeste merken.
Voor iedereen in de Achterhoek
Eigen gecertificeerde monteurs
20+ ervaren monteurs
Eigen service center
Reparatie valt vaak onder garantie
Reparatie aan huis bij grote apparaten
26 juni door Emke

Vaatwasser reinigen, is het nodig?

Leestijd: 5 min

Maak jij je vaatwasser wel eens schoon? Het is natuurlijk niet het eerste waar je aan denkt wanneer je bezig bent met het huishouden, maar een vaatwasser die dagelijks gebruikt wordt moet toch écht af en toe gereinigd worden. Anders zorgen etensresten, vet en kalkaanslag er namelijk voor dat de filters van je vaatwasser verstopt raken. Verstopte filters zorgen voor vieze geurtjes en een slecht gewassen vaat en dat wil natuurlijk niemand. Gelukkig is het schoonmaken van je vaatwasser zo gepiept! Lees snel onze handige tips om je vaatwasser fris en schoon te houden!


Benodigdheden:  Ontkalkingstablet, Citroen, Schoonmaakazijn

  1. Haal alle vaat uit de vaatwasser en verwijder vervolgens het filter in de vaatwasser. Maak een warm sopje en maak het filter met een zachte borstel schoon. Plaats deze vervolgens weer terug in de vaatwasser.
  2. Wilt u graag gebruik maken van alleen natuurlijke producten? Dan adviseren wij om een kopje schoonmaakazijn onder in de vaatwasser te gieten en een paar schijfjes citroen in het messenbakje te plaatsen. Laat de vaatwasser vervolgens op de heetste temperatuur draaien. Vergeet natuurlijk niet om de citroen schijfjes weer te verwijderen! 
  3. Toch liever een ‘officieel’ schoonmaakmiddel gebruiken? Kijk dan eens in onze winkel voor speciale ontkalkingstabletten en gebruik ze volgens de instructies  op de verpakking. 
Tip: Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen, veel mensen zetten hun vieze vaat met kruimels en saus in de vaatwasser. Het is beter om eerst je bord even af te spoelen zodat deze etensresten niet in het filter terecht komen. 
Tip: Wij adviseren voor het schoonmaken van de vaatwasser geen soda te gebruiken, dit tast de elementen en het RVS aan.

Geschreven door:

Knipsel

Emke

Assistent inkoop, receptiemedewerkster