Reparatiebevoegd voor de meeste merken.
Voor iedereen in de Achterhoek
Eigen gecertificeerde monteurs
20+ ervaren monteurs
Eigen service center
Reparatie valt vaak onder garantie
Reparatie aan huis bij grote apparaten
09 maart door Emke

Ziggo stopt met analoge tv

Leestijd: 5 min

Ziggo begint in April met het uitschakelen van analoge televisie. De eerste regio die zij onder handen gaan nemen is Capelle aan den Ijssel. Ziggo heeft er 2 jaar voor uit getrokken om uiteindelijk alle provincies in Nederland analoog vrij te maken.

Wat betekent dit nou voor jou?

Een groot deel van de Ziggo klanten kijkt al digitaal, voor deze klanten zal er niks veranderen. De klanten die momenteel analoog kijken zullen in de komende twee jaar naar digitaal over moeten stappen. Gelukkig hoef je niet dit alleen te doen want Obbink kan je hierbij helpen. Ziggo zal ruim van te voren laten weten wanneer dit voor jouw regio ook zal gaan gelden. Belangrijk om te weten: de overstap van analoog naar digitaal zal geen impact hebben op je abonnementskosten. 

Wat is eigenlijk het verschil tussen analoog en digitaal?

Analoog

Analoge televisie bestaat inmiddels al zo’n 50 jaar, het wordt ook wel de ‘oude’ manier van televisie kijken genoemd. Doordat analoge televisie zo oud is, zijn er op het gebied van analoge televisie geen ontwikkelingen meer mogelijk. Daarnaast kun je met een analoog signaal maximaal 30 zenders ontvangen van een minder scherpe kwaliteit.

Digitaal

Digitale televisie is de ‘nieuwe’ manier van televisie kijken. 50 jaar geleden was het ondenkbaar dat de mensheid nu niet alleen televisie kijkt via de tv maar ook via een tablet of mobielapparaat.Via digitale televisie is het mogelijk om meer dan 100 zenders te ontvangen van een betere beeldkwaliteit. Ook kun je je met Ziggo abonneren om tv-programma’s terug te kijken en op te nemen.

Goed om te weten: Op het gebied van radio verandert er voorlopig niets!

Kijk je nog steeds analoog? Kom naar 1 van onze winkels, onze medewerkers helpen je graag met de uitleg en mogelijkheden van digitale televisie. 


Geschreven door:

Knipsel

Emke

Assistent inkoop, receptiemedewerkster